Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Stor efterfrågan på utemöbler - vänta inte för länge!

MÖBELVÅRD

Utemöbler 

Våra utemöbler får stå ut med mycket, men genom att ta väl hand om dina utemöbler förlängs deras livslängd ordentligt. Ett enkelt knep, oavsett material, är att skydda dina utemöbler från väder och vind så ofta det går - gärna med möbelskydd! Beroende på möbelns material och ytbehandling krävs olika typer av skötsel. Var alltid noga med att läsa skötselrådet för din specifika möbel för att undvika onödigt slitage. 

Möbelvård Utemöbler Skötsel

 


Material

Lär känna våra vanligaste material när det kommer till utemöbler.

 

Brafab Teak Utemöbler Folkhemmet

Vardaglig skötsel av teak

Utemöbler Aluminium Metall

Lättskött och snygg metall

Konstmaterial Skötsel Konstrotting Laminat

Slitstarka utemöbler i konstmaterial

Trä utemöbler furu

Det är enkelt att sköta trä

Trä utemöbler rotting

Naturlig rotting

Utemöbler dynor

Mer om dynor och textil


7 snabba tips på hur du får utemöblerna att hålla längre

  • Ta till vana att dra åt skruvarna några gånger per säsong, till exempel när man tar fram möblerna och när man ställer undan möblerna i slutet av säsongen.

  • Täck över dina möbler när de inte används, ställ dem under tak eller lägg på ett möbelskydd. Det skyddar mot slitage från regn, vind, snö och sol.

  • Tänk även på att dynor som exponeras av solljus kommer att få en viss blekning med tiden. För längre hållbarhet plocka in dynorna eller använd ett möbelskydd när de inte används.

  • Skulle korrosion uppträda på skruvar – borsta dem rena med stålborste och täck med rostskyddsfärg.

  • Utemöbler mår bra av regelbunden rengöring även under sommarsäsongen, tvätta och torka av möblerna enligt dom skötselråd som gäller för just din möbel.  

  • Använd underlägg och ställ inte varma koppar eller tallrikar direkt på bordsytor. Torka av ditt bord direkt om man har spillt något. Tänk på att solen värmer upp glas och glasföremål väldigt snabbt.

  • Man ska inte använda sig av en högtryckstvätt på sina utemöbler.

 

utemöbler konstrotting

Vinterförvaring av utemöbler

Slut på utesäsongen? När utesäsongen är slut mår dina utemöbler bäst om de skyddas från väder och vind och förvaras torrt, svalt och välventilerat. Använd gärna möbelskydd när du förvarar dina utemöbler för att ge ett extra bra skydd. Tvätta och torka av möblerna innan du ställer undan dem. Se till att möblerna är helt torra innan de ställs undan för vintern samt lägger över ett möbelskydd. Var noga med att luften kan strömma fritt så att möblerna får ventilation.

Förvarar man sina utemöbler utomhus under höst, vinter och vår ska man helst undvik soliga platser då snabba temperaturförändringar kan påverka möblerna negativt.

 

 

 

To top