Mail   08 - 22 20 00 

 

  Fri hemleverans över 5000 kr

  Personlig service

  3 butiker i Stockholm 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Möbelvård

Vi har ett brett sortment produkter för din möbelvård, till trä, textil, läder och mycket mer. Du kan alltid vända dig till närmaste Folkhemmet butik för skötselråd. Här har vi samlat enkla, vardagliga skötselråd för olika produktgrupper.

Teak

Träolja bidrar till att hålla utemöblerna fina genom att motverka sprickbildning, alger, svamp och mögel. Oljan skyddar och impregnerar från vatten- och fuktinträngning och är avsedd för såväl nytt som tidigare impregnerat trä. Den lämpar sig utmärkt på träslag som exempelvis teak och mahogny. Rengör utemöblerna ordentligt innan behandling med olja om de fått en beläggning av smuts.

Outdoor Power Wash Är en högalkalisk rengöringsprodukt för mycket kraftigt nedsmutsade altaner och utemöbler av impregnerat eller obehandlat trä där andra rengöringsmedel inte ger önskat resultat.

Konstrotting

Plastrotting Conditioner är en produkt som effektivt rengör och återfettar. Fungerar på alla typer av plastrottingmöbler. Applicera Plastrotting Conditioner på ytan som ska behandlas. Vänta någon minut och borsta sedan av smutsen med hjälp av en diskborste. Skölj med vatten.

Outdoor plastic protector återskapar och bevarar lyster och glans, förhindrar oxidering och gör utomhusmöbler i de flesta plastmaterial lättare att hålla rena. Se till att de plastytorna som skall behandlas är fria från smuts och beläggningar. Rengör med Plastic Cleaner. Påför Plastic Protector på en ren mjuk duk och arbeta in vätskan på alla avsedda ytor. Efterpolera med en ren mjuk duk så att ytorna blir torra.

Outdoor plastic cleaner är en högeffektiv rengöringspasta som rengör, polerar och återskapar det ursprungliga utseendet. Avlägsnar oxidskikt, kraftig smuts och starka beläggningar på utomhusmöbler i de flesta plastmaterial m.m. Tips: testa gärna på andra hårda material där svåra oönskade beläggningar uppkommit. Bruksanvisning: Tryck och vrid på pastan med medföljande svamp. Fukta svampen med vatten och krama fram ett skum. Rengör och polera avsedda ytor till ett önskat resultat. Skölj därefter rikligt med vatten. Eftertorka med en ren mjuk duk. Behandla därefter med Plastic Protector som ger ett bra skydd mot solens nedbrytande strålar, samt höjer glansen på materialet.

Trä

Vardaglig skötsel av trä.

Naturen har skapat en mängd olika träslag som är lämpliga till möbler. Dessa kan också ytbehandlas på massor av olika sätt. Beroende av vilket träslag och ytbehandling din möbel är tillverkad med skall du sköta om den på olika sätt. Dock finns ett par tips för alla trämöbler.

Variera placering av de föremål som eventuellt står på möbeln, för att undvika nyansskillnader där inte dagsljuset kommit åt.

Torka upp spill från vätskor omedelbart.

Ställ aldrig heta föremål direkt på möbelytan. Använd underlägg.

Dammtorka möbelytan regelbundet med lätt fuktad duk och eftertorka med torr trasa, eller använd Microfiberduk.

Använd möbeltassar under benen för att skydda golvet.

För att behålla träets kvalitet och naturliga utseende rekommenderar vi att möbeln oljas in med Vaxolja. Vaxoljan kan användas på både obehandlad och tidigare oljad yta. Den ger ett unikt, effektivt skydd mot fläckar från väskor och spill, och gör att möbeln blir lättare att göra ren om olyckan varit framme.

Rekommenderad användning för båda produkterna är ungefär 2-3 gånger per år och vid behov.

Textil

Vardaglig skötsel av textil

Textilmöbler finns i alla möjliga former och färger, precis som det finns människor, och därför är det viktigt att du kan ta hand om din möbel på rätt sätt. Följ alltid tillverkarens skötselråd. Idag är det till exempel vanligt att textilmöbler kräver kemtvätt. I Leather Master Scandinavias produktsortment finner du skötselprodukter som löser de flesta problem. Här finns allt från skyddsimpregnering till fläckborttagare och lim.

Om din soffa blivit solkig eller lätt smutsig fräschar du upp den på följande sätt:

Blöt en microfiberduk under kranen i hett vatten. Tillsätt några pumptag med Textile Cleaner och vrid ur hårt. Vik och rulla duken runt en svamp till en hård rulle. Dra rullen fram och tillbaka i olika riktningar över de solkiga partierna så att smutsen lyfts upp från tyget.

För att skydda soffan mot fläckar samt göra den lättare att få ren om olyckan varit framme kan man impregnera textilen. Detta bör göras när möbeln är ny samt efter rengöring eftersom både användning av möbeln samt mekanisk rengöring efter hand nöter bort skyddet. Textile Protection ingår i vårt kit Textile Clean and Protect, och finns även att köpa separat. Spraya hela möbeln på ett avstånd på ca 30 cm. Se till att hålla god ventilation under behandlingen eftersom det är en stark produkt.

Läder

Vardaglig skötsel av läder.

De flesta läder har försetts med någon typ av ytskydd. Då möbeln används, tillförs fett från till exempel händer och nacke. Rengör och återskyddar man inte lädret regelbundet, löser kroppsfettet långsamt upp ytskyddet. Utan ytskydd kryper fett in i lädret där det ansamlas med stora mörka fettfläckar som resultat.

Beroende på vad din möbel är gjord i för lädertyp och hur mycket du använder den, behöver den olika mycket skötsel och omsorg.

Det finns dock ett par tips för alla lädermöbler:

Placera ej Din möbel för nära en värmekälla. Se till att en luftspalt om 20-30 cm finns mellan möbeln och värmekällan.

Skydda möbeln mot direkt solljus under längre perioder.

Håll damm och smuts borta från möbeln. Dammsug med mjukt borstmunstycke och rengör med Soft Cleaner / Nubuck Pad regelbundet, givetvis beroende på hur mycket möbeln används.

Våra skyddsprodukter (Leather Protection Cream / Nubuck Protection / Soft Life) skyddar ytan mot spill och fläckar, förbättrar slitstyrkan och gör möbeln lättare att göra ren om olyckan är framme.

Visa min önskelista (0)
Produkter

Handla

Information

To top