Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Folkhemmet är på besök hemma hos 27-åriga Vanessa Valderrama i familjeidyllen Sigtuna. Här bor hon med sin sambo och deras två gemensamma barn i en vacker tvåplansvilla. Vanessa arbetar som influencer, och älskar sin jordnära relation till sina (i dagsläget) 63.000 följare på instagram. Med ett varmt leende öppnar Vanessa dörren och välkomnar oss in i sitt hem som omedelbart vittnar om ett brinnande inredningsintresse. Hemmet genomsyras av omsorgsfullt balanserade ljusa toner, där majoriteten av inredningen går i trendigt beiga, vita och cremefärgade nyanser. Väl inne i vardagsrummet uppenbaras det varför Vanessa föredrar soffmys framför utekvällar: här står nämligen Folkhemmets nya (och allra första!) soffa och fåtölj ur den fantastiska serien Saga.  

 

När startade ditt intresse för inredning?

Som barn skulle jag tro. Jag minns hur jag redan då älskade att möblera om mitt rum, även om det bara innebar att flytta sängen från den ena väggen till den andra. Jag var väldigt kreativ när jag var liten och kunde sitta och pyssla hur länge som helst. Men mitt intresse började nog på riktigt när jag köpte min första lägenhet, där bytte jag ständigt plats på saker i hemmet, förnya och fräscha till.

Vad inspireras du av när du inreder? 

Jag hämtar mycket av min inspiration från trender jag möts av och tycker är fina. Sedan hittar jag alltid min egen nisch i det jag sett och gör det till mitt. Framförallt hittar jag inspiration på instagram och andra inredningssidor med fina bilder. 

Hur vill du att folk ska känna när de kommer hem till dig?

Jag gillar känslan av att det är öppet och undanplockat - men ändå mysigt, familjärt och elegant. 

Du har fått äran att bli ägaren till vår första och helt nya soffa och fåtölj Saga. Vad är det bästa med dina nya möbler?

Det bästa är att de är otroligt bekväma och mysiga. Jag älskar hur soffan skriker myskväll! Djupet är underbart och hela familjen får plats utan problem. Dessutom är benen en snygg och unik detalj på soffan och jag älskar hur färgen och tyget passar perfekt i mitt vardagsrum. Fåtöljen är otroligt stor och känns nästan som en soffa. När jag ligger på fåtöljen kommer gärna barnen och lägger sig bredvid och vi får plats utan problem. I och med att den är mysig men samtidigt stum behöver man inte gå och puffa upp den hela tiden - vilket passar mitt hektiska liv utmärkt. Och djupet är verkligen något speciellt. En djup soffa är något hela familjen älskar! 

Beskriv nya soffan med tre ord

Elegant, bekväm och unik!

Hur var tanken bakom ditt val av soffa?

Jag valde den helt klart för att den såg maffig, mysig och unik ut. Den är mysig - men samtidigt elegant och fin. Det är inte alltid man kan få ihop den kombinationen i en och samma soffa. Antingen är soffor väldigt eleganta och slimmade, men hårda. Eller så är de mjuka och puffiga som ett moln, men sällan eleganta. Tillskilland från Saga; den är både fin, elegant och jätteskön.

 

Vad är viktigt för dig när du väljer soffa?

För mig och min familj måste soffan vara både bekväm och fin. Jag är ju väldigt inredningsintresserad, medan min sambo mest bara vill ha något som är bekvämt att sitta i. Därför blir kombinationen av design och komfort avgörande för oss, vilket vi fick med Saga. 

Hur piffar man enkelt upp en soffa?

Att addera kuddar och en pläd till en soffa gör väldigt stor skillnad. Det bästa är att ha två kuddar i samma färg och design för att bryta av med en tredje kudde i en annan färg. Man behöver inte gå helt crazy med färger för att liva upp något utan det bästa är att hålla sig till en linje, tycker jag. Det kan bli för mycket annars. 

 

Att vara influencer handlar mycket om att inspirera andra. Vad tror du att dina följare uppskattar hos dig?

Mina följare brukar säga är att jag känns väldigt jordnära, genuin och ärlig. Att jag känns mer som en kompis vars omdömme de litar på och att de uppskattar min kreativitet. Jag tror folk gillar mitt konto för att det är väldigt blandat; allt från det vardagliga familjelivet som många kan relatera till, till inredning att inspireras av. Jag blandar design och inredning med Do It Yourself. Jag menar att vissa saker är värda att investera i medan andra saker kan man fixa själv. Det tror jag är innehåll som många uppskattar.

Vad tycker du är viktigt för att ett hem ska kännas som som hemma? 

Jag tycker framförallt att man ska försöka att vara nöjd med hur det ser ut. I och med att alla gillar olika saker har man en egen känsla och uppfattning om vad som är hemma för en själv. För att jag ska trivas är det viktigt att det är undanplockat och inte för stökigt hemma. Jag tycker att det är som mysigast när jag går runt på kvällen här hemma och allting är undanplockat från dagen. Då känns det som hemma. Stök är det värsta jag vet.

Har ditt sätt att tänka kring inredning förändrats sedan du fick barn?

Ja, absolut. På instagram inreder jag som om jag inte hade barn - men det försvinner direkt efter. Med barnen i åtanke försöker jag fokusera på fina och stora möbler. Även om man tar bort all dekoration i ett rum ska det vara fint ändå. För mig är inredning ett betydande intresse och jag vill att det ska vara fint hemma hos mig trots att jag har barn. Basmöblerna blir därför väldigt viktiga, och det andra får vänta!

Slutligen, har du några enkla tips till våra läsare om hur man ska tänka när man inreder?

Jag brukar alltid utgå från en eller två basfärger i min inredning för att sedan addera några enstaka saker som sticker ut. Man ska nog alltid ha lite färg, men det är viktigt att återkomma med färgerna. Jag har alltid en tanke bakom mina färgval och att de ska återkomma för att få en struktur och bättre balans i inredningen. Om man som nybörjare känner sig lite förvirrad och inte vet hur man ska börja är det bra att utgå från en bestämd färgpalett. Att använda rejäla och bra basmöbler som man sedan kan bygga vidare på är ett bra tips. Därefter kan man känna av om man vill lägga till mer färg för att bryta av. Därför är det ett bra tips att satsa på bra basmöbler - som en riktigt fin soffa!

 

Upptäck alla Folkhemmets soffor här >>


 

Soffa - Saga

Tyg: Tempo Pumice Stone

Fåtölj - Saga 

Fåtölj saga

Tyg: Tempo Pumice Stone 

 

 

To top