Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Stor efterfrågan på utemöbler - vänta inte för länge!

Folkhemmet magasin

 

Slitstarka och tåliga dynor för nordiskt klimat

 

slitstarka dynor tål regn

Slitstarka allvädersdynor från Brafab

Brafabs utemöbler är framtagna för att klara vårt nordiska klimat. Möblerna tål givetvis att stå ute, men dynorna riskerar att bli slitna och fula om de inte skyddas vid t.ex. regnväder. För att motverka detta och förlänga dynornas livslängd har Brafab utvecklat extra funktion i vissa tyger och dynor.

 

Vad är olefintyg?

De flesta dynorna från Brafab är klädda i ett praktiskt och fördelaktigt olefintyg. Olefintyg bleks inte lika snabbt som många andra tyger, vilket gör att det håller färgen väl. Trots att tyget är väldigt slitstarkt, är det samtidigt lätt och smidigt. Olefintyg släpper igenom mycket lite vatten, vilket såklart är extra praktiskt när det kommer till utemöbler.

Två tekniker för att skapa vädertåliga dynor

 

1. Liner – tyg som stänger ute vatten

Ett vattenavvisande tyg ska i största möjliga mån stänga ute vattnet för att förhindra att insidan inte blir blöt. Olefintyget har bra egenskaper för att hålla vattnet borta, men ibland behöver dynornas skydd stärkas lite extra. Brafab använder oss då av en så kallad liner på tygets insida. Brafabs liner är transparent och böjlig, vilket gör att du inte känner någon skillnad på utsidan jämfört med ett tyg utan liner. 

Kollektioner med vattenavvisande tyg:

Lyra, Naos, Blixt, Kotte sittsäck, Stettler, Samvaro, Ninja


Utemöbler med vattenavvisande tyg:
 

blixt brafab utemöbler vattentät

 

lyra brafab utemöbler dyna

 

ninja konstrotting utemöbler

 


 

 

2. Dynor med allvädersskum

Med allvädersskum syftar vi till dynor som tål en regnskur för att sedan torka. Denna typ av dyna släpper igenom vatten och har en inbyggd öppning som möjliggör att insidan ventileras och torkar när solen återvänder. Tips! Dynorna torkar snabbare om du ställer upp dem så att vattnet rinner ut lättare.

Kollektioner med allvädersskum:

Battleford, Weldon, Kotte sittpuff, Norrsken, Pollux

Weldon utesoffa vattentålig dyna

 


Utemöbler med allvädersdynor:

 

fåtölj utefåtölj vattentät

 

Weldon hörnsoffa utomhus

 

allväder norrsken utesoffa

 


 

Tips!

Dynor mår alltid bäst av att skyddas när de inte används. Brafab har många snygga och praktiska dynlådor att erbjuda, och till många möbelgrupper finns också figursydda överdrag.

 

To top