Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Hilton Matta Stormy Weather

Hilton är en handvävd matta tillverkad i Pet Yarn som är ett återvunnet material som tillverkas av petflaskor. Den har ett elegant vitt mönster på en marinblå bas. Den finns i flera olika storlekar och är tillverkad av Classic Collection. 

Mått:

170x230cm

200x300cm

250x350cm

 Tyvärr har denna produkt utgått från vårt sortiment.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Beskrivning

Hilton är en handvävd matta tillverkad i Pet Yarn som är ett återvunnet material som tillverkas av petflaskor. Den har ett elegant vitt mönster på en marinblå bas. Den finns i flera olika storlekar och är tillverkad av Classic Collection. 

Mått:

170x230cm

200x300cm

250x350cm

 

Läs mer
Stäng
Specifikationer
FärgBlå
VarumärkeClassic Collection
MaterialPet Yarn
Läs mer
Stäng
Classic Collection

Classic Collection är ett Stockholmsbaserat företag som designar och producerar mattor samt andra handgjorda inredningsdetaljer i Indien. Alla Classic Collections mattor är handgjorda av professionella indiska vävare, detta gör att alla mattor är helt unika och vissa små avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser är det som gör Classic Collections produkter så personliga och unika. Varje producerad Classic Collection matta skapar arbete och bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare.

Mattorna är certifierade med Care & Fair vilket garanterar att de produceras utan illegalt barnarbete, under humana arbetsförhållanden och till skäliga löner. Det innebär även att en summa pengar skänks tillbaka till familjerna i mattvävardistrikten. Pengarna går till barnen och möjliggör regelbunden skolgång, samt sjukvård.

Läs mer
Stäng
Skötselråd & Material

Mattor från Classic Collection

Classic Collections mattor tillverkas för hand en och en. De vävs helt utan maskinell utrustning, på traditionellt vis. Varje matta har ett helt unikt utseende och är inte den andra lik. Mattorna är inte perfekta som en platt och livlös maskinvävd matta skulle vara men de är vackra, unika och har en naturlig charm. De är ett fantastiskt hantverk, precis så som vi vill ha dem.

Använd mattunderlägg för att minska slitage vilket även fungerar som halkskydd. Undvik att dra möbler fram och tillbaka över mattan. Använd möbeltassar/hjulskydd under soffben och bordsben. Vrid och vänd mattan ibland, då slits den jämnt. 

Ta alltid bort fläckar direkt när de uppstår. Mindre fläckar kan oftast tas bort med en fuktig trasa och galltvål eller diskmedel. Skumma upp medlet med ljummet vatten innan det appliceras. Torka sedan försiktigt bort fläcken. Lämna alltid in din matta till ett välrenommerat tvätteri för fackmässig plantvätt. Bli inte orolig om din matta luddar av sig mycket. Mattor av speciellt naturmaterial luddar ibland mycket första året. Dammsug mattan ofta utan borste för att få bort överflödiga fibrer och korta ned denna tid. Viss färgvariation kan förekomma mattorna emellan då färgerna blandas för hand. Detta är helt normalt, vi gör dock vårt yttersta för att minimera färgskillnaderna. Undvik direkt solljus, naturmaterial bleks lätt i stark sol. Storleken på din matta kan variera med +-4% mot storleken som anges, detta är helt normalt då mattan vävs för hand.

Läs mer
Stäng
* Varan kommer ofta från externt lager vilket innebär en leveranstid på ca 1-2 veckor

Artnr:  CCHI104SW

To top