Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Lagos Matta White/Black

Matta Lagos är vävd i chenille vilket gör att mattans yta blir väldigt mysig, luddig och mjuk. Det går att vända mattan, vilkent rekommenderas, för att minska slitaget på den mjuka chenille-ytan. 

Alla våra mattor från Classic Collection är handgjorda av professionella indiska vävare. Detta gör alla mattor är helt unika och vissa små avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser är det som gör Classic Collections produkter så personliga och unika.Tyvärr har denna produkt utgått från vårt sortiment.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Beskrivning

Matta Lagos är vävd i chenille vilket gör att mattans yta blir väldigt mysig, luddig och mjuk. Det går att vända mattan, vilkent rekommenderas, för att minska slitaget på den mjuka chenille-ytan. 

Alla våra mattor från Classic Collection är handgjorda av professionella indiska vävare. Detta gör alla mattor är helt unika och vissa små avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser är det som gör Classic Collections produkter så personliga och unika.

Läs mer
Stäng
Specifikationer
FärgVit, Svart
MaterialRayon
FormRektangulär
Bredd140 cm
Längd200 cm
VarumärkeClassic Collection
Läs mer
Stäng
Classic Collection

Classic Collection är ett Stockholmsbaserat företag som designar och producerar mattor samt andra handgjorda inredningsdetaljer i Indien. Alla Classic Collections mattor är handgjorda av professionella indiska vävare, detta gör att alla mattor är helt unika och vissa små avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser är det som gör Classic Collections produkter så personliga och unika. Varje producerad Classic Collection matta skapar arbete och bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare.

Mattorna är certifierade med Care & Fair vilket garanterar att de produceras utan illegalt barnarbete, under humana arbetsförhållanden och till skäliga löner. Det innebär även att en summa pengar skänks tillbaka till familjerna i mattvävardistrikten. Pengarna går till barnen och möjliggör regelbunden skolgång, samt sjukvård.

Läs mer
Stäng
Skötselråd & Material

När mattan efter en tid har använts kan luggen i mattan presas ned av vikten från möbler eller steg. Det kan då uppstå tryckmärken som kan upplevas som avskadva fläckar. Detta är en naturlig egenskap hos chenille och inte ett fel på mattan. 

Använd mattunderlag för att minska slitage och få mattan att ligga stilla på golvet. Undvik även att dra möbler fram och tillbaka över mattan och använd möbeltassar eller hjulskydd under soff- och bordsben. Mattan bör vridas och vändas på emellanåt för att slitaget ska bli jämnt över hela ytan. Dammsug mattan på båda sidor och under mattan en gång i veckan. Använd aldrig borsten när du dammsuger och dammsug mattan endast med mattans lugg.

Fläckar ska alltid tas bort direkt när de uppstår och skulle det uppstå svårare fläckar ska du alltid läman in matta på ett välrenommerat tvätteri för fackmannamässig plantvätt. Efter tvätt kan matta i vissa fall bli "bubblig", men detta brukar försvinna efter användning. Dock ska man gärna undvika kemtvätt i den mån det går då det sliter på mattans fibrer och torkar ut dem.

Läs mer
Stäng

Artnr:  CCLS084WB

To top