Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Orust Fotpall Vitpigmenterad Björk

Orust är en fotpall i massiv björk med en vitpigmenteradoch lackad yta från Torkelson. Den är tänkt att passa till pinnafåtöljen i samma serie, men fungerar lika bra till andra träfåtöljer. Den klassiska designen gör att den passar fint ihop med många varierande stilar.  

Den vitpigmenterade ytan är lackad för en extra tålig yta och du väljer själv vilken färg på dynan du vill ha. 

Mått:

Bredd: 56 cm

Djup: 38 cm

Sitthöjd: 38 cm

Höjd: 38 cm

I serien Orust finns flera andra produkter som passar fint till pinnafåtöljen och dess pall för att få ihop en snygg helhet. Du hittar de andra produtkerna i serien på Folkhemmets hemsida.Tyvärr har denna produkt utgått från vårt sortiment.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Beskrivning

Orust är en fotpall i massiv björk med en vitpigmenteradoch lackad yta från Torkelson. Den är tänkt att passa till pinnafåtöljen i samma serie, men fungerar lika bra till andra träfåtöljer. Den klassiska designen gör att den passar fint ihop med många varierande stilar.  

Den vitpigmenterade ytan är lackad för en extra tålig yta och du väljer själv vilken färg på dynan du vill ha. 

Mått:

Bredd: 56 cm

Djup: 38 cm

Sitthöjd: 38 cm

Höjd: 38 cm

I serien Orust finns flera andra produkter som passar fint till pinnafåtöljen och dess pall för att få ihop en snygg helhet. Du hittar de andra produtkerna i serien på Folkhemmets hemsida.

Läs mer
Stäng
Specifikationer
FärgVitpigmenterad
KlädselTyg
Höjd38 cm
Bredd56 cm
Sitthöjd38 cm
Djup38 cm
VarumärkeTorkelson
SerieOrust
Läs mer
Stäng
Torkelson

Torkelson har en stark trädtradition och kunskap inom möbler och inredning. Torkelson har sedan i början av 50-talet levererat fina gedigna möbler till skandinaviska hem och räkas som en av Sveriges äldsta möbeltillverkare. Torkelson har ett brett utbud av olika stilar och material på sina möbler och sätter alltid kvalitet först, samt snabb och tillförlitlig leverans. Torkelsons styrka har alltid varit massivt trä där det började med ek och björk. Den massiva eken är fortfarande deras trumfkort och med en ny och modern design har Torkelson lyckats skapa flera vackra serier de senaste åren.

Läs mer
Stäng
Skötselråd & Material

Lackade trämöbler

Trä är ett levande material, och precis som alla naturmaterial ändras träets utseende med tiden. Alla träslag har sin charm, men vissa egenskaper har de gemensamt. Var rädd om din lackade trämöbel och sköt den enligt råden nedan, så får du glädje av den under lång tid framöver!

Mognad

Hur möbeln används och hur mycket den exponeras för ljus är två faktorer som påverkar hur snabbt träet mognar och ändrar nyans. Därför är det viktigt att hela träytan utsätts för lika mycket ljus. Om föremål ligger på ytan längre än en vecka så kan det uppstå fält som är ljusare än resten av ytan. Om möbeln har en utdragsskiva kan det därför vara klokt att dra ut den med jämna mellanrum, så att den får mogna i takt med resten av möbeln. Vissa träslag, till exempel valnöt, mognar fortare än andra.

Träet kan krympa och svälla beroende på omgivningens temperatur och fuktighet. Det innebär att dörrar, lådor och tilläggsskivor kan variera i passning. Därför bör du regelbundet justera skruvar och beslag. Den här processen är naturlig, och oundviklig, när det handlar om träprodukter. När träet rör sig kan tunna lacksprickor uppstå mellan sammanfogade trädelar, detta är helt normalt.

Montering

 • Vid montering är det mycket viktigt att produkten monteras på en ren och mjuk yta för att undvika skador.
 • Var försiktig med kanter och hörn, eftersom dessa skadas om de stöts vid montering.
 • Var rädd om ytan som är känslig mot repor och slag.
 • Lyft inte möbeln genom att hålla i toppskivan, dörrar eller lådor.

Hantering och underhåll

 • Ställ aldrig möbeln på fuktigt underlag.
 • Vid användning på syntetgolv eller lackerade golv bör möbeln förses med tassar för att undvika repor på golvet.
 • Möbeln skall användas inomhus, om det inte uttalat rör sig om en utomhusmöbel.
 • Kontrollera med jämna mellanrum att skruvar och beslag är ordentligt åtdragna.
 • Placera aldrig färgade ljus eller någon form av tejp på möbeln, för att undvika märken.
 • Skydda alltid möbeln mot varma föremål, starka lösningsmedel och fukt.
 • Starkt färgade vätskor, till exempel kaffe eller vin, skall omedelbart torkas bort.
 • Nitar i jeans och bälten kan göra repor på möbeln.

Skötselråd

 • Rengör med vatten eller en mild tvållösning. Använd en väl urvriden, fuktad, mjuk bomullstrasa.
 • Eftertorka alltid med en ren, torr och mjuk bomullstrasa.
 • Vid svåra fläckar rekommenderar vi att du kontaktar butiken där du köpte möbeln.
 • Var försiktig när du placerar hårda eller vassa föremål som kan skada ytan på din möbel. Använd underlägg, filttassar eller tyg som skydd.
 • Trämöbler som är lackade kräver oftast mindre underhåll än oljade och vaxade ytor. Om lacken är känslig är det möjligt att lägga på ett lager vax som med hjälp av en trasa eller en borste poleras upp till en jämn och torr yta.

  För att rekonditionera en lackad yta – till exempel ta bort märken efter glas och muggar – rekommenderar vi att du använder polish. En bra polish rengör ytan och får möbeln att se fräschare och jämnare ut.

 • En skada som trängt genom lacken är svår att laga och kräver oftast specialkunskaper och särskild utrustning.
 • Det är viktigt att du använder den polish som butiken har rekommenderat. Läs informationen på förpackningen noga och följ instruktionerna.
Läs mer
Stäng
Modellen finns för visning i följande butiker  
Storlek, material och färg kan variera i butik. Kontakta butik om du vill veta exakt utförande och säkerställa att varan finns kvar.
* Varan kommer ofta från externt lager vilket innebär en leveranstid på ca 1-2 veckor

Artnr: TORK026210

To top