Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Stor efterfrågan på utemöbler - vänta inte för länge!

Racquet

(8 Produkter)

Racquet Hans K

Visa mer
Dina val
Visa filtreringDölj filtrering

Vart tog rottingen vägen? Den riktiga. På tjugotalet lanserade Mies van der Rohe och Marcel Breuer helt nya och annorlunda stolar. Cykeltillverkarnas böjda stålrör kombinerades med rotting i lätta, nätta och genomsiktliga kreationer. Stolarna blev till modernistiska designikoner, och forna tiders överdekorerade och överlastade möbelformgivning var äntligen ett minne blott. Framtiden representerades av en sparsmakat stram och exakt linjeföring. Le Corbusier talade om en finess som behåller kraften: det är när allt förenklats till det yttersta som proportionerna kommer i dagen. Och Aino och Alvar Aalto gav rottingen ett ännu modernare uttryck i Villa Mairea med sitt organiska, egensinniga och kontrastrika formspråk.

På senare tid har rottingen blivit populär igen efter en period med allt för många korgstolar och plastimitationer. Och nu tar Hans K fatt i en närmast legendarisk designtradition med en kollektion av bekväma och stilrena rottingmöbler. Racquet inspireras också av racketsporternas barndom där hårt spända linor i en gedigen träram gav svikt och styrka på en och samma gång.

Elastiskt och samtidigt bestämt. Transparent. Ljust och luftigt.

Racquet är formgiven av Hans K:s eget designteam som ett efterfrågat komplement till våra matsals- och köksmöbler. Lätta, bekväma och stilsäkra bord och stolar med ett modernt snitt baserat på rottingens både estetiska och praktiska egenskaper. Vi arbetar utifrån en skandinavisk hantverkstradition som utgår från brukarens behov. Kollektionen finns i nya färgsättningar som espresso och blond ek, och givetvis även i klassisk oljad ek.

Rotting är ett naturmaterial som är extremt starkt och hållbart. Rottingstjälken, som är medlem av palmfamiljen, slingrar sig likt lianer fram längs med vattendrag i Sydostasiens urskogar och kan växa 25 cm per dygn, men det tar åtskilliga år innan den kan avverkas. De vertikalt framväxta fibrerna är mer stryktåliga än koncentriskt tillväxt trä. Efter att ha mjukats upp med het ånga kan rottingen böjas och formas allt efter behov. Rotting är ett levande material som med tiden antar en egen patina.

To top