Mail   08 - 22 20 00 

 

  Fri hemleverans över 5000 kr

  Personlig service

  3 butiker i Stockholm 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

 

Man ska bil glad av att komma hem!

Att få bidra med möbler till någons hem och att göra detta till en bättre, vackrare och mer funktionell plats är något som får oss på Folkhemmet stolta som tuppar. Folkhemmet drivs nämligen av ett omtänksamt gäng vars vision är att varje hem ska ha en möbel från Folkhemmet som känns speciell och väldigt ”du” som knyter ihop din inredning och gör rummet hemtrevligt. Vi tror på att hemmet ska spegla personlig stil och samtidigt förenkla vardagen, då mår vi bättre och blir mer harmoniska och snälla människor. Vi uppdaterar ständigt vårt sortiment samtidigt som vi behåller en hel del klassiker eftersom att vi förstår att hemma betyder olika för alla. Tack för att just du hittat hit och varmt välkommen! 

 

 

Självklart jobbar Folkhemmet med noga utvalda varumärken som vi vet kan uppfylla förväntningar när det kommer till allt från formgivning till reklamationshantering och kvalitet. För oss är det såklart viktigt att vara miljövänliga och därför säljer vi inte slit och släng möbler utan erbjuder enbart ett sortiment där produktionen bidragit till samhället och lämnat så litet avtryck som möjligt - vi gillar grönt!

 

 

VANLIGA FRÅGOR OM MÖBLER

SOFFOR

Vilka färger passar till en beige soffa?

Till en beige soffa passar de flesta färger. Några av de färger som passar bäst till en beige soffa är färger som brun, svart, vit, blå, grön och orange.

 

 

Vilka färger passar till en blå soffa?

När det kommer till matchande färger till en blå soffa så är det neutrala färger som passar bäst. Men även färgerna grön och gul.

 

 

Vilka färger passar till en grå soffa?

En grå soffa är tacksam på det sättet att den passar till  mer eller mindre alla typer av färger.

 

 

Hur rengör man en skinnsoffa?

Om du har en skinnsoffa och olyckan varit framme så gör du enkelt ren den med exempelvis Textile Cleaner från Leather Master. Med den får du bort de flesta fläckar på din skinnsoffa. Många av våra tyger/klädslar går att tvätta i maskin. Vissa tyger mår bäst av att tvättas med ljummen trasa och såpa. Det finns även impregnering att behandla soffan med för att undvika att vätskan sjunker in i tyget.

 

 

Hur rengör man en tygsoffa?

När det kommer till tygsoffor så finns det lite olika sätt att rengöra sin soffa på. Vissa sofftyger mår bäst av att tvättas med ljummen trasa och såpa.

Det finns även impregnering att behandla tygsoffor med för att undvika vätskor från att sjunka in i tyget.

Här hos oss på Folkhemmet går de flesta av våra sofftyger och soffklädslar att tvätta i maskin.

 

 

Hur ofta bör man byta soffa?

Om man sköter om soffan, ser till att dammsuga soffan regelbundet och ger den lite omtanke så ska den kunna hålla länge. På Folkhemmet väljer vi att endast erbjuda våra kunder hållbara möbler då vi värnar om miljön och undviker att sälja slit-och-släng produkter.

 

 

Vilken soffa ska jag välja?

Är det en social soffgrupp du söker så passar det bra med lite fastare stoppning och högre sitthöjd för att kunna sitta i soffan och kunna konversera på ett bekvämt sätt än om du letar efter en loungesoffa där man mest ska ligga och kolla på tv. I en loungesoffa använder man oftast fjäderstoppning och ett generöst soffdjup så att man ska få så mycket rum som möjligt att gosa ner sig i och slappna av.

När man sedan valt vilken typ av soffa man vill ha är det bara att börja mäta rummet och soffan för att se vad som passar. Generellt brukar äldre människor gilla en fastare stoppning och längre personer tycker det är mest bekvämt att ha en djupare soffa.

 

 

Vad är djupet på soffan?

Djupet på en soffa mäts från ryggen och fram till slutet av sittplymån. Detta djupmått står på varje soffas produktsida.

 

 

Vilken soffa är bäst?

Två varumärken på soffor med riktigt fin kvalitet rakt igenom är Natuzzi och Sits. Utöver dessa två handlar det mer om smak och behov. Vilket typ av tyg man väljer på sin soffa spelar självklart också in, då olika tyg kräver olika underhåll.

 

 

Hur tvättar jag min soffa?

Att tvätta en soffa kan vara både enkelt och komplicerat. Vårt bästa råd här är att följa tvättråden som medföljer för det specifika tyget du valt på din soffa.

 

 

Hur länge håller en soffa?

Hur länge en soffa håller beror på vilken soffa, stoppning och tyg man har på sin soffa. Men framför allt hur du sköter om din soffa.

 

 

Bra soffa när man har småbarn?

En bra soffa när man har barn är en soffa i antingen läder eller tyg i polyester som är tvättbart.

 

 

Hur möblerar jag bäst med två soffor?

Det snyggaste sättet att möblera ett rum med två soffor är att ställa dessa soffor mittemot varandra. Men går även bra att sätta sofforna i vinkel.

 

 

Bra soffa när man har katt?

En bra soffa när man har katt och som är lätt att göra rent från bland annat katthår är läder och polyestertyg som är enklare att tvätta. Du vill undvika tyg med grövre struktur då katter generellt tycker om att då vässa klorna mot det.

 

 

Bra soffa när man har hund?

En bra soffa för dig med hund och som är lätt att göra rent från bland annat hundhår är läder och tyg i polyester som gör det enklare att tvätta och hålla rent.

 

 

Hur tvättar man en sammetssoffa?

Att tvätta en soffa i sammet beror på vilket tyg det är. Polyester brukar fungera att tvätta på finprogram i tvättmaskinen, eller bara genom att torka av med en fuktig trasa.

 

 

Hur mäter man en soffa?

En soffa mäts i yttermått.

 

 

Hur tar man bort tuggummi från en soffa?

Tuggummi tar du enklast bort från en soffa genom att försiktigt skära/ta bort det yttre. Och sedan försiktigt gnugga med en trasa eller svamp och ljummet vatten.

 

 

Hur impregnerar man en soffa?

Impregnera soffan genom att först rengöra den. Spraya sedan på 15cm avstånd jämt över hela soffan. Och låt sedan torka i två timmar. Se även till att alltid vädra rummet ordentligt eller att du impregnerar soffan utomhus. Det är även bra att först alltid testa att impregnera på en dold yta först så att man ser att resultatet blir bra innan man väljer att impregnera hela soffan.

 

 

MATTOR

Hur får man mattor att ligga still?

Det enklaste sättet att få mattan att ligga still är genom att använda sig av mattunderlägg.

 

 

Hur ser man om en matta är äkta?

Det enklaste är att helt enkelt läsa på eller fråga en säljare om vad det är för material. Varumärket Chhatwal & Jonsson är de som gör flest handknutna mattor. Och ett sätt att se om en mattan är äkta är att titta efter de små handknutna knutarna. Våra mest populära mattor är viskos och ull.

 

 

Hur stor matta bör man ha för en soffa?

För att knyta ihop soffgruppen på ett optimalt sätt bör mattan vara något större än själva soffans bredd. Har man en riktigt stor soffa så fungerar det även fint att ta två mattor och lägga dem bredvid varandra. Har mattorna dessutom lång lugg så brukar man enkelt kunna dölja skarven med hjälp av den långa luggen.

 

 

Hur tvättar man mattor?

Det generella svaret är kemtvätt. Men det beror också på vad det är för matta, om det är en äkta handknuten matta eller om det är en matta av t.ex. modellen trasmatta. En trasmatta är inte lika ömtålig som en äkta handknuten matta men för att vara helt säker på hur man bäst tvättar sin matta är det absolut bästa att ta kontakt med ett mattvätteri. Vi på Folkhemmet hjälper er gärna att hitta ett mattvätteri nära dig.

 

 

Vad är tuftade mattor?

Tuftade mattor kan tillverkas för hand eller med maskin. Stommen för mattan är ett nät av natur eller syntetmaterial. Alla typer av garner förekommer. Garnet träs genom nätet så att luggen bildas. Garnet fixeras på baksidan av mattan med ett bindemedel. Det döljs sedan med en bottensida ofta av tyg. En tuftad matta kan ha lugg med öglor eller skuren lugg. Den tuftade mattan ger dig mängder med designmöjligheter.

 

 

Bra mattor när man har hund?

Bra mattor för dig med hund är mattor i ull eller syntet.

 

 

Hur stor matta bör man ha?

Hur stor din matta ska vara beror på vad den ska vara till. Generellt kan man säga att samma sak gäller som vid val av storlek på matta till sin soffa. Det vill säga att den bör vara något större än bredden på föremålet som mattan ska vara till, oavsett om det gäller ett matbord eller en fåtölj.

 

 

Hur stor matta bör man ha under ett runt bord?

Till ett runt bord blir det snyggast om man har en rund matta som är ca 1-1,5m större i diameter än själva bordet.

 

 

Vilken färg på matta till en beige soffa?

Till en beige soffa passar det bäst med en matta som har färgen mörkbrun, svart, vit eller någon färg med lite tryck i.

 

 

Vilken färg på matta till en grå soffa?

Till en grå soffa passar det bäst med en matta som har en mörkare eller ljusare grå med tydlig kontrast. Annars funkar det mesta där beige/bruna toner i samma ljushet inte är helt hundra.

 

 

BORD & STOLAR

Hur stor plats tar ett runt bord?

Hur stor plats ett runt bord kommer att ta upp beror på hur många stolar som ska stå där till vardags. Men man bör iallafall lägga på en meter på diametern av själva bordet. Till ett bord som är 150cm i diameter bör man då minst räkna med att ytan bordet kommer att ta upp är minst 250x250cm.

 

 

Hur stort bord behöver jag ha för 10 personer?

Hur stort bordet behöver vara beror på hur benen på själva bordet sitter, vilket styr hur många stolar som får plats på lång/kortsidorna. Men generellt sätt brukar ett bord med måtten 220x100cm räcka för 10 personer.

 

 

Vilka stolar passar till ekbord?

De stolar som passar bäst till ekbord är stolar i ek, eller lackat trä som bryter mot träfärgen. Du vill däremot undvik oljade trästolar i andra träslag.

Stolar i läder, plast och metall kommer att ge bordet och gruppen en modernare känsla.

 

 

Vad är ergonomiska stolar?

En ergonomisk stol är vad man kallar en sittriktig stol. Detta beror dock helt på smak och ”kroppsform”. Men vanligtvis pratar man om stolar med hög rygg som ger stöd hela vägen till axlarna och lite vadderad sits och ibland rygg. Men som sagt detta beror också på smak och tycke.

 

 

Hur får man bort stearin från bord?

Det bästa sättet att få bort stearin från bordet är att alltid vänta tills det har stelnat. Skrapa sedan bort stearinet med en skrapa som är anpassat för det underlag man spillt på.

 

 

UTEMÖBLER

Hur målar jag bäst mina utemöbler?

Om dina utemöbler är trärena bör de grundoljas, grundmålas och sedan målas med en vanlig utefärg. Gärna exempelvis en fönsterfärg. Om du behöver bättringsmåla dina utemöbler bör färg som flagnat eller sitter dåligt först slipas bort med sandpapper innan målning. Se till att alltid ha torra och rena underlag innan du börjar måla. Måla gärna dina utemöbler på lätt mulna dagar med så lite sol som möjligt men samtidigt utan risk för regn. Detta ger dina nymålade utemöbler bästa förutsättningarna att hålla så länge som möjligt. Om du har utemöbler i metall som behöver bättringsmålas gäller samma som vid utemöbler i trä.

 

 

Vilket träslag är bäst till utemöbler?

Bästa träslaget för utemöbler och trädgårdsmöbler är teak. Teak är både hållbart, vackert och klarar av lite tuffare väder.

 

 

Hur rengör man bäst utemöbler?

Bästa sättet att rengöra sina utemöbler beror lite på vilket material de är gjorda av. Men generellt kan man säga att ett milt såpvatten funkar för de flesta material. Men man bör först alltid kolla skötselråden som följer med utemöblerna.

 

 

Hur sköter man utemöbler i trä?

Oljade trämöbler bör oljas ca 3 ggr per säsong. Och målade utemöbler bättringsmålas vid behov.

 

 

Hur oljar man bäst sina utemöbler?

Bästa sättet att olja in sina utemöbler görs genom att först rengöra ytan, rugga sedan upp ytan med ett fint sandpapper och olja sedan in den nyslipade ytan rikligt med olja. Torka sedan efter en liten stund bort överflödig olja och fyll på med mer där det helt sugit in. Upprepa detta tills det att hela ytan är helt mättad. Olja gärna under lätt mulna dagar med så lite sol som möjligt men samtidigt utan risk för regn, då detta ger dig de bästa förutsättningarna att lyckas med inoljningen av dina utemöbler.

 

 

När behöver jag plocka in mina utemöbler?

När du måste plocka in dina utemöbler för vinterförvaring beror på vilket material dina trädgårdsmöbler är gjorda av. Ju tidigare du plockar in dina utemöbler, desto mer slipper möblerna hårt höst- och vinterslitage. Annars plockar du in dem när det börjar närma sig minusgrader på nätterna.

 

 

När ska man olja sina utemöbler?

Hur ofta och när man ska olja sina utemöbler beror lite på väder och hur hårt utsatta dina möbler blir. Men generellt brukar man säga att man ska olja sina utemöbler 3 gånger per säsong vid “normalt” slitage. Det betyder att du oljar in dem i samband med att dem plockas fram, i mitten av säsongen och en mot slutet av säsongen.

 

 

Hur tvättar man utemöbler?

Hur man tvättar sina utemöbler beror helt på material och här finns det ofta specialmedel för respektive material. Men såpa fungera alltid när du behöver tvätta av dina trädgårdsmöbler.

 

 

Vilken olja ska jag använda för mina utemöbler?

Vilken olja du ska använda när du oljar in dina utemöbler beror helt och hållet på vilket material dina utemöbler är gjorda av. För teakmöbler använder du dig av teakolja och för möbler av akacia eller andra hardwoodträslag använder du dig av en hardwoodolja med eller utan pigment.

 

 

Hur sköter man utemöbler i teak?

Bästa sättet att ta hand om utemöbler i teak är med en vanlig teak-rengöring om det handlar om hårt smutsade ytor eller ytor ansatta av alger/mögel. Lättare smuts tvättas bort med vatten och diskmedel. Blöt gärna teaken innan rengöring så mjuknar ytan och det blir lättare att göra rent. Om träfibrerna reser sig efter rengöring, slipa då ytan lätt med ett fint sandpapper. Därefter ska möbeln sedan torka i minst ett dygn. Och efter det behandlar du sedan med Teak-olja. Om du vill behålla den gråa patina finishen ska du inte olja möbeln. Det finns då andra skydd som gör att möblerna behåller sin snygga patina finish.

 

 

Hur rengör man utemöbler i teak?

Teakmöbler utsatta av lättare smuts rengörs med vatten och diskmedel. Hårt smutsade ytor eller ytor som har blivit ansatta av alger eller mögel gör du lättast rent med teak-rengöring.

 

 

Hur ofta ska man olja utemöbler?

Generellt kan man säga att man ska olja in sina utemöbler cirka tre gånger per år.

 

 

Hur förvarar man bäst utemöbler?

Bästa sättet att förvara sina utemöbler är självklart i ett förråd så de slipper allt väderslitage. Bäst är ett varmförråd så att utemöblerna slipper stora temperaturskillnader. Om du inte har möjlighet att förvara dina trädgårdsmöbler i ett förråd av något slag är möbelskydd en bra lösning för att skydda och förvara sina utemöbler över höst och vinter.

 

 

Hur vinterförvarar man utemöbler på bästa sätt?

Vinterförvaring av dina utemöbler görs bäst i ett varmförråd eller under ett möbelskydd. Om du har möjlighet att förvara möblerna i ett varmförråd slipper du dessutom stora temperaturskillnaderna. Läs mer under “Hur förvarar man bäst utemöbler?”

 

 

Vilken linolja passar bäst till utemöbler?

För utemöbler i furu använder du först en rå linolja som är tunn vilket gör att den funkar bra som grundimpregnering. Använd därefter en kokt linolja som är tjockare och har en kortare torktid vilket gör att den funkar bättre vid ytbehandling av dina furumöbler.

 

 

Vilket tyg passar bäst till utemöbler?

Varianter av Cane-Lines Sunbrella tyg är bäst för dina utemöbler. Dessa tyger är nästan helt vattenavstötande. Sen har även Brafab egna tyger som även de funkar väldigt bra till dina utemöbler.

 

 

Vilka utemöbler är bäst?

De utemöbler som är bäst är de som är klassade för offentlig miljö, brafabs dyrare sortiment och Cane-line. Om man jämför vilka material som är bäst som utemöbler så är den bättre kvalitén av konstrotting och utemöbler gjorda i aluminium väldigt bra.

 

 

SÄNGAR

Vad ska man tänka på när man köper säng?

Det beror på hur du upplever din sömn. En del somnar på en hård säng och sover hela natten som en ängel. Andra har problem med sömn. Om du har problem att somna så är komforten kanske viktigast att lägga fokus på så du har lättare att just somna. Om du istället upplever problem under sömn så är stoppningen och fjädersystemet i sängen viktigare.

 

 

Hur bra är ställbara sängar?

Hur bra ställbara sängar är beror helt och hållet på vilken prisklass man lägger sig i.

 

 

Visa min önskelista (0)
Produkter

Handla

Information

To top