Produkten har blivit tillagd i varukorgen
Stor efterfrågan på utemöbler - vänta inte för länge!

Möbler för uteplatsen, balkongen, altanen och trädgården

På Folkhemmet erbjuder vi ett brett sortiment av utemöbler i en mängd olika material, bland annat tålig teak, stilren aluminium, klassisk furu och underhållsfri konstrotting. Vill du veta mer om våra material och hur de ska skötas? Läs mer om utemöbler och material här! 

Visa mer
Dina val
Visa filtreringDölj filtrering

Brett utbud av utemöbler som passar din personliga stil!

Drömmer du också om härliga stunder utomhus på din altan, balkong eller uteplats? Utesäsongen börjar närma sig och det börjar bli dags att fundera på hur man önskar sig sin uteplats att vara. Inred din balkong, uteplats eller altan på allra bäst sätt med produkter från Folkhemmet! Oavsett hur du drömmer om att inreda har vi mysiga, bekväma och snygga utemöbler i olika varianter från välkända varumärken. Med din vision och vårt breda utbud av loungesoffor, matgrupper, solsängar, utesoffor, fåtöljer, och paviljonger få du sommarens uteplats.

När det väl är dags att inreda din uteplats, altan eller balkong kan det finnas många frågor och funderingar. Vilken färg på utemöblerna ska jag ha? Vilken storlek på loungegruppen passar bäst för mig? Hur ska jag tänka med textilier och mattor? Vi på Folkhemmet finns här för att besvara alla dina frågor. Vi vägleder dig till den perfekta uteplatsen att umgås på när utesäsongen väl är här!
 

Utemöbler som passar din balkong, altan eller uteplats

På våren och sommaren vill man kunna spendera så mycket tid som möjligt ute för att njuta av både sol och värme. Med rätt utemöbler kan du flytta din egna stil och känsla ut istället. Gör din terrass, balkong eller uteplats till ett extra rum där ni kan hänga hela sommaren. Med sköna soffgrupper för utomhusbruk kan ni känna er bekväma med att stanna ute hela kvällarna. Med en solsäng eller utomhussoffa skapar du enkelt en härlig vardagsrumskänsla. Välj den utesoffa som passar din personliga stil bäst. För en mer exklusiv känsla rekommenderar vi att gå på en utesoffa eller fåtölj i vacker konstrotting. På Folkhemmet hittar du utemöbler skapat i olika typer av material och stil, så du kan hitta just det du söker!
 

Vilket material på utemöblerna ska jag egentligen välja?

När väl är dags att välja utemöbler till din altan eller balkong kan det finnas lite olika funderingar som man önskar få svar på. Självklart ska dina utemöbler passa din personliga stil men också vara praktiska.
 

  • Utomhusmöbler i Teak - tåligt träslag som åldras fint
     

Att välja utemöbler i teak är ett smart val för dig som vill att utemöblerna ska hålla säsong efter säsong. Dock är teak inte helt underhållsfritt. För att kunna bibehålla dess färg och kvalité krävs det att man noggrant tar hand om trädgårdsmöblerna. Hos oss hittar du snygga matbord, soffbord, däckstolar och fåtöljer i teak för utomhusbruk!
 

  • Utemöbler i Konstrotting - Exklusivt och slitstarkt
     

Att välja loungemöbler i konstrotting är ett bra alternativ för dig som vill skapa en exklusiv känsla men som också önskar utemöbler som är lättskötta och tåliga. 

Konstrotting är skapat från plastmaterial som gör det betydligt mer lättskött än exempelvis naturmaterial. En utesoffa, fåtölj, utomhuslådor, solsäng eller bord i konstrotting kan du enkelt rengöra genom att bara skölja av med vatten. 
 

Ta hand om dina trädgårdsmöbler på rätt sätt!

När du väljer utemöbler är det viktigt att fundera på hur mycket  tid och arbete du vill lägga ner på dina trädgårdsmöbler. Köper du produkter i material såsom teak, furu och akacia är det viktigt att underhålla dina möbler år efter år för att behålla livslängden. Utemöbler i trä som antingen är laserade eller lackade behöver alltid bättringsmålas vid behov. Oljade utemöbler i teak behöver oljas ca tre gånger per säsong om du vill ha kvar den fina gyllenbruna finishen. Om du inte oljar teakmöbler bleknar de och blir gråa med tiden.

Vill du hellre minimera all form av underhåll så rekommenderar vi här på Folkhemmet utemöbler och trädgårdsmöbler i aluminium eller konstrotting. Fördelen med dessa material är att de är väldigt tåliga och lättskötta jämfört med naturmaterial. Oftast räcker det att torka av med en lätt fuktad trasa. 

Oavsett om din inredningsstil är modern, traditionell, färgglad eller bekväm så har vi utemöbler som passar just ditt hem. Vårt utemöbelsortiment innefattar trädgårdsmöbler, balkongmöbler, altanmöbler och möbler till uterummet från noga utvalda varumärken som bland annat Brafab, Hillerstorp och Cane-line.

 

To top